neděle 13. září 2015

Být, či nebýt? Rozhodně být!

Ahoj,
po delší pomlce se vracím s ne příliš veselým tématem. I když jsem měla nachystaný článek o Corfu, k tomuto tématu mě přivedlo několik neveselých událostí, z nichž jedna se stala před pár dny a zasáhla (nejen) mě přímo do srdce.

http://www.gomoxie.com/wp-content/uploads/Hamlet.jpg
(zdroj)
Tento článek nebude pro všechny, je určený všem těm, co trpí depresemi, samotou, něco je neuvěřitelně tíží a neví, co mají dělat a myslí si, že už nemohou dál...

Z názvu někomu možná vyplynulo, o čem se dnes budeme bavit. No, o Hamletovi řeč nebude... Před několika dny mi odešel člověk, který mi byl v pubertě jedním z nejlepších přátel. I když jsme v posledních letech nebyli tolik v kontaktu, stejně mě to vzalo a o to víc, protože si vzal život sám. Bohužel není jediný z lidí co jsem znala, se kterými jsme se bavila a brala je jako samozřejmou součást okolního každodenního života. Život si vzali i dlaší dva lidé mého věku.

(zdroj)
Každá z těchto smrtí lidí, co měli život před sebou, byla zbytečná... 
Každý měl své důvody, o kterých si v té chvíli myslel, že jsou neúnosné. 
Jeden vyhasl kvůli nešťastné lásce, u druhého důvod snad nikdo, kromě rodiny, nezná.

A proč o tom píšu? Abych třeba někomu otevřela oči, pomohla pochopit člověku v nouzi, že vzít si život není řešení. A proto, pokud jste se už někdy jen opovážili myset na tuto možnost, čtěte dál!
1) Myslete na rodinu.. 
Nejvíce událost ublíží rodině a blízkým. Rodina kolikrát ani neví, že se ve vašem životě děje něco, co vás tíží nebo, že je váš problém natolik vážný, že byste si vzali život. Poté je to pro ně rána z čistého nebe a muset v takové situaci chystat pohřeb musí být opravdu neuvěřitelně těžké. Říká se, že rodiče by neměli pochovávat svoje děti. Není nic těžšího... Nehledě na to, že pohřeb není nejlevnější záležitost.
Známá, která má sama 3 děti různého věku, mi poté napsala: ,,Pohřeb byl hroznej, nikdy bych nechtěla zažít pohřeb svého dítěte."
 
2) Svěřte se
Neduste problémy v sobě, svěřte se někomu vám blízkému, rodině, vyřvěte to do polštáře, nebo si stoupněte na kopec a zařvěte to do všech stran, vybrečte se do kožíšku vašeho mazlíčka, napište to do deníčku, nebo zavolejte na linku bezpečí, která je anonymní. (116111) Uleví se vám, alespoň trochu, uvidíte! Nebo klidně napište na facebook mně! 
3) Hledejte řešení
Vždycky je nějaké řešení! A i kdyby jste na problém už sami nestačili, není žádná ostuda svěřit se do péče odborníků, kteří vám pomohou.


4) Řešte problémy včas a ne až vám začnou přerůstat přes hlavu a nabírat gigantických rozměrů!

5) Obklopte se správnými lidmi
Tento bod je velice důležitý a právě nendodržení tohoto bodu, byl jeden z důvodů, proč ukončil svůj život. Měl okolo sebe špatné přátele, kteří ho strhávali špatnou cestou. Co je ona špatná cesta si domyslete sami, protože mi o takových věcech nepřísluší mluvit...

(zdroj)

Obklopte se lidmi, co vám pomáhají, co jsou správní, co vás nevysávají, co s vámi nekamarádí jen proto, že po vás něco chtějí, co vás nestrhávají na temnou stranu...

Možná bych našla ještě více bodů a pokud ano, článek doplním, teď si jdu ale uvařit čaj, odpočívat a vzpomínat na toho usměvavého puberťáka s rovnátky, co mi vždycky vykouzlil úsměv na tváři a připomínat si všechny krásné vzpomínky, kterých je spousta.

Tento článek věnuji věčné památce Ondry, který nás navždy opustil 2.9.2015 Nikdy nezapomenu...

(zdroj)

11 komentářů:

  1. Upřímnou soustrast. Vždy mě zabolí číst o smrti. A číst o smrti, kterou si člověk zvolil sám mě nejen zabolí, ale hlavně mě rozčílí. Jak to, že nikdo v okolí neviděl, že je na tom tak zle? Tahle zaslepenost mě vytáčí...
    Každopádně myslím, že některé tvé rady mohou být prospěšné pro stejně smýšlející lidi jako byl tvůj kamarád.

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna v případě mého kamaráda to bylo složitější. Z něčeho se dostával, měl nový lepší život, ale najednou cvak a spadl do toho znova, i když si ostatní mysleli, že ž bude jen lépe a ze dne na den tohle.... Ale ano, také si to někdy říkám, ale spousta lidí to právě drží v sobě a na veřejnosti se chovají jakoby nic. Nepozná to nikdo, ani rodina a pak je to pro všechny velké překvapení, že měl jejich blízký problém, o kterém nikdo nevěděl...

      Vymazat
  2. Skvělé, že jsi o tomhle tématu promluvila takto veřejně. Je to velmi důležité tohle připomínat hlavně všem co jsou citlivější povahy aby hned nedělali ukvapená závěry a hlavně ať myslí na okolí. Úmrtí blízkých mi je moc líto a jsem s tebou!

    http://small-literaryworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a souhlasím s tebou, právě kvůli tomu jsem článek napsala, kdyby jednou otevřel oči i jen jednomu člověku, bylo by to skvělé.

      Vymazat
  3. Strašně smutná záležitost, a upřímnou soustrast.
    Ráda bych k tomu napsala něco smysluplného, ale nic mě bohužel nenapadá. I v mém okolí se našlo několik lidí, kteří si sáhli na život, jeden z nich z velmi blízké rodiny. Vím, že jejich situace nebyla jednoduchá, ale někdy to z pohledu člověka zkrátka vypadá hůř, než jak to je ve skutečnosti... A je velmi těžké podívat z jiného úhlu.
    Přeju si, aby co nejvíc takových lidí našlo jiné východisko. A pokud o podobné situaci vím, snažím se pomáhat. Ne vždycky to ale jde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju An, podle mého názoru neřešitelný problém neexistuje, ale jak říkáš, ti lidé to v tu chvíli vidí jinak a mnohdy nedovolí nikomu jim pomoci, vždycky je mi líto když vyhasne život.. A také se snažím pomáhat, už při náznacích..

      Vymazat
  4. Terez, upřímnou soustrast, je to hrozné, když se někdo takhle dobrovolně vzdá...:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Claire, mám stejný názor. A nejhorší je, že většinou se to stane u lidí, do kterých by to člověk ani neřekl, kteří působí pro okolí vyrovnaně a všichni si myslí, že to mají v hlavě srovnané.

      Vymazat
  5. Uprimnou soustrast smrado, clanek je moc pekne napsanej, urcite neni nic důležitějšího nez se obklopit správnými lidmi, kteri dokážou kdekoho ze vsech tech depresi a spatnych nalad vytahnout, proto sem tak rada, ze mam tebe :* tesim se na tebe, uz jen jeden den.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, tady je rychlý, jen v případě, že zoufale potřebujete kouzelné kouzlo, které vám pomůže oživit váš rozpadlý vztah, je opravdu všestranný, soucitný a spolehlivý, pokud jde o kouzlení. Doktor Egwali pravopis domů je tou pravou volbou pro vás. Kontaktujte ho a vysvětlete mu, a mohu vás ujistit, že zbytek by byl úplnou magií, můj milostný život byl na pokraji zhroucení, dokud jsem si neobjednal milostnou frázi, jsem dnes živým svědkem, proto používám toto médium k dejte světu vědět o tomto velkém doktorovi čarodějnic, který mi přinesl klid a pohodu, promluvte si s ním ještě dnes a nechte své emocionální obavy zahodit.
    Oslovíte ho na těchto kontaktech!

    WhatsApp: +2348122948392
    Kurýr: dregwalispellbinder@gmail.com

    OdpovědětVymazat