neděle 4. října 2015

Co je u mě nového?

Krásný podzimní den,

dneska to bude vyloženě kecací článek. Jsem totiž nadšená a potřebuji se o to podělit. Pamatujete na článek Moje sny? Plním je pomalu ale jistě! Státnice jsem zvládla,podívala jsem se do Řecka a pomocí kurzu si zdokonaluji jeden z jazyků. Ale teď to nejdůležitější!

Začátkem roku konečně roztáhneme křídla! Momentálně jsme ve fázi šetření na kauce a hledání ideálního, pet friendly bydlení.

Pořád tomu nevěřím, ale momentálně hledáme k pronájmu (můj vysněný) domeček s malou zahrádkou a že jich nenabízí k pronájmu tak málo! A proč vlastně domeček a ne jen byt? Asi jsme nároční, ale domeček = větší soukromí, navíc chceme malou zahrádku kvůli našemu zvířectvu. 

Bude nás víc
Ne, zatím nečekám rodinu. Ale rodina tam bydlet bude. Bude s námi pobývat přítelův bratr, se kterým mám zatím fajn vztah, tak to tak doufám zůstane. :D No ale to není všechno. Protože hodně inzerátů bylo s více pokoji a tím i vyšším nájmem, koketovali jsme s myšlenkou, že bychom přibrali nějakého studenta. Nakonec to dopadlo jinak. Nechápu, že mě to nenapadlo hned!

Plánovali jste si někdy žít s nejlepšími kamarády?
Já ano! A čím jsem byla starší, tím mi to přišlo nereálnější. Vůbec mě nenapadlo, že by s námi chtěla moje nejlepší kamarádka bydlet. No a teď plánujeme. Protože se známe věčnost a známe se detailně, nebojíme se, že by to našemu kamarádství ublížilo. Naopak. Plánujeme, že budeme točit videa, válet se v pyžamku, sdílet kosmetiku, která je naší vášní a vařit si mňamky. Přitom každá bude mít svůj pokoj a své soukromí. Stejně se navštěvujeme téměř denně a nikomu se nechce šlapat kopec, který nás dělí.

(zdroj)
Budeme mít menší zvěřinec
Naše andulka Sky, kocourek Timmy, tarantulka Adélka a přibude pejsek! (S přítelem chceme pejska už dlouho. Alespoň se mnou bude chodit někdo dobrovolně a každý den na procházky, juchuu!)

Samozřejmě, že jednou chci ten vlastní domeček, který bude jenom náš, mě a přítele, ale do té doby to bude stále lepší, než žít tam, kde bydlíme teď. Už si tu totiž trochu zavazíme a houstne tu atmosféra. 

Protože osamostatnění plánujeme už dlouho (do této doby to zatím nešlo), tak více než kdy jindy doufám, že to už nezůstane jen v naších hlavách jako zbožné přání.

No a co se děje dál?
Momentálně jsem opět v prváku na výšce, na oboru, který bych jednou ráda skloubila v praxi s tím, který mám už dostudovaný. Před pár dny jsem byla na adapťáku a bylo to fajn. Tak uvidíme, jak půjde studium. S tím se pojí i přestup na jinou fakultu stejné univerzity a nestačím se divit, jak moc jsou ty dvě fakulty odlišné. No nějak se s tím musím popasovat a zvyknout si na jiný systém a tak. Ale pojí se s tím i veselejší věci, jelikož je na této fakultě má nejlepší kamarádka, kamarádi ze střední a jsme teď mnohem více v kontaktu a dáváme si spolu předměty, dávají mi materiály a doporučení na předměty, co už měli a chodíme spolu na obídky a tak. A je to fajn.

No a teď momentálně léčím bacil, válím se v posteli, spotřebovávám kapesníky po kilech a piju litry čaje, ale pořád mi to neubírá na nadšení.

Mějte se krásně a užívejte zbytek víkendu!

Terez

6 komentářů:

  1. Jéé Terezko, moc vám to přeji! :) Mít domeček bude skvělý, i když jen na čas v pronájmu. Kdoví, třeba se vám tam zalíbí a jednou si ten samý domeček koupíte. Držím palce, ať vše vyjde. Bydlet s přítelem, kamarádkou a zvířátkama bude určitě fajn... :) Jen já bych teda nepřežila tu tarantuli, to je něco, co mě nikdy nepřestane děsit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc Missy :* Tarantulka už s námi žije v pokoji 3 roky a nic nedělá. Je to nejméně náročné zvířátko a ani ji často nevytahujeme. A i já dřív pavouky nemusela, ale ráda ji nechávám chodit po ruce. Je hrozně heboučká. Na domeček se těším. Od mala bydlím v domě a bytečky mi přijdou takové stísněné a když řve dítě u sousedů, zvoní ze srandy děti u babičky a pak utíkají, nebo někdo dupe a pouští nahlas hudbu, to není asi úplně nic pro mě. Těším se a doufám, že už brzo zajdeme na to kafčo! :))

      Vymazat
  2. Jsem upřímně ráda za tenhle pozitivní článek, jakákoliv pozitivní energie se ostatně takhle napodzim hodí, zvlášť v pro mě teď trochu smutném období (právě před rokem jsem přišla o dědečka). A jinak držím palce, ať vám to vyjde, protože jsou to krásné plány! :) A budete velká a spokojená rodinka (a doufám, že mě pozvete aspoň na kafe a poňuchlání zvířátek. ;) :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, to je mi líto a doufám, že bude lépe. Pokusím se ti zvednout náladičku, až se uvidíme. A děkujeme, už se moc těšíme. A neboj, budeš mezi prvními pozvanými! :* :))

      Vymazat
  3. To jsem ráda, že si plníš sny, a že se ti daří!Jen tak dále, a rychle vyžeň bacila! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju má milá Claire :* Bacil je ten tam a doufám, že tobě se taky daří. :))

      Vymazat