středa 14. října 2015

Proti splínu při podzimu :)

Ahoj,

tohle počasí může za nejednu depku. Celý den kosa, vstávání za tmy, chození domů za tmy, spěchání do tepla. Na mě to teda působí. A pokud i na vás, tak vám dám pár tipů, co funguje proti mé podzimní depce.



1) ČAJ
V tomto případě platí přímá úměra - čím víc je zima, tím více čaje piju. A moje doporučení? Meduňka! Uklidní, provoní, prostě paráda. U mě boduje přes celý rok také zelený čaj, miluji sypaný s jasmínem (nahoře na fotce), ale nepohrdnu ani pytlíkama. Doporučuji zelený čaj s mangem Picwick - zelený čaj s mangem a jasmínem, nebo pyramidky od Liptonu - Green tea strawberry cupcake. Ale každému podle chuti. :)
(zdroj)

2) Chlupaté ponožkyMiluju chlupaťoučký ponďoury (jo vážně říkám ponožkám ponďoury), jsou tak měkké, heboučké a teplé. Jo, to já můžu. (Mám 5 párů a pořád je to málo!)

Obojí s Primarku za pusu (skoro) :)
3) Hudba
Myslím, že netřeba slov. Správná hudba = úsměv na rtech. U mě jsou to moje stálice, nejsem ten člověk, co přestane poslouchat písničku jen proto, že už nehraje v rádiích. Moje oblíbené "současné" písničky, které je slyšet z rádií nebo televizí,jsou třeba First Aid Kit - My silver lining (můžete slyšet v reklamě na Renault Kadjar) nebo Hozier - Take me to church (ale nepouštějte si klip, ten končí smutně) no a co bych vám ráda ukázala je objev mého milého a song, který jsem dlouho nemohla dostat z hlavy - Elias a jeho "Revolution". Neříkám, že to bude to pravé pro všechny, ale když už tu na vás sypu tipy, tak proč bych vám ho neukázala. :)


4) Aromalampa s oblíbenou vůní
Někdo pálí celý rok a někdo jen občas, jako já. Ale kdy jindy, než za chladných večerů zapálit svíčku a nechat provonět pokoj oblíbenými vůněmi? A kdo nemá lampičku, voňavá svíčka také splní účel. U mě momentálně hoří rybízová svíčka z Primarku (ale při hoření tak moc nevoní) a v lampičce se mi pálí jahůdkovej yankee candle vosk. (Tip pro brňáky: ve vaňkovce v Potten & Pannen mají výběr YC vosků, svíček i votivek.)


Za 1 euro jsem je tam nemohla nechat!
I když do YC mají opravdu daleko...

5) Filmové / seriálové večery
Zrovna v říjnu a obecně na podzim vychází nové série oblíbených seriálů a mně zrovna vyšel 1. díl nové série The walking dead. Juchuuu! A pokud chcete nějaký tip na fajn odpočinkový film, tak doporučuji Tomorrowland, Píseň moře a Big hero 6. A to nemluvím o takových těch filmech, co už viděla spousta z vás, jako jsou Mimoni nebo V hlavě. No a nějaká ta komedie z těch novějších se také určitě najde. :)

(zdroj)
6) Knížka a antistresové omalovánky
Máte instagram? Pokud ano, tak tam najdete snad tisíc tipů na super knížky a co hlavně, instamasáž v podobě antistresových omalovánek pro dospělé. Že nevíte o co jde? Zajděte do nejbližšího knohkupectví nebo papírnictví. :) 

(
(zdroj)

7)Horká vana
Není nic lepšího na zahřátí, než se ponořit do pěnivé provoněné koupele... Mmm, k tomu nějaká relaxační hudba, nebo audiokniha a jsem v nebi! U mě celý rok vede vánoční pomernačová pěna se skořicí. Bájo!


A to nejlepší nakonec!

8) "Dělej co tě baví s lidmi co tě baví" :))
Času s přáteli a rodinou není nikdy dost! Tak zavolejte třeba starým přátelům, vyražte s někým blízkým na výlet, nebo jen skočte se spolužáky/spolupracovníky na kafe (Tímto zdravím Kappa kappa deltu, ve které se rozkřiklo, že píšu blog, že Deny?)

 A co takový relax v nějakém spa nebo akvaparku? (tip pro místní č.2: když se ochladí, chodím ráda do akvaparku Kohoutovice, není nic lepšího než ta velká teplá výřivka a jsem úchyl na "divokou řeku", takže potkáme se tam! :)) 


A moje nejoblíbenější kombinace? Válet se v teplácích a chlupatých poňďourách, pojídat nějakou mňamku, popíjet tomu čaj, zapálit si aromalampu a u toho koukat na seriály, nebo u toho kecat a lakovat si nehty s Haňasem, zatímco mi po hlavě leze ta moje modrá můra (andulák Sky). 


A co děláte proti podzimní depce vy? :))

Terez

7 komentářů:

  1. Mit takoveho andulaka, tak nemuzu mit nikdy depku. Tedy ja ji nemam, protoze mam aspon konecne vymluvu a cucim na TV.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super Marti a anudlákem se nenechej zmást, on totiž umí hrozně zlobit a krákat a nadávat!:D A na co koukáš?

      Vymazat
  2. Náhodou, mě se ty svíčky líbí mnohem více než YC. Aromalampa u mě svítí pořád momentálně, ale teďka pálím éterické oleje (směs, která vyhání bacily, všichni na mě v práci chrchlají). A knížky, ano ano! Podzim je období, kdy se zase ke knížkám dostanu, po uspěchaném létě :-) Momentálně spíše čtu technickou literaturu jako podklady pro bakalářku, ale i to se počítá, ne? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se taky líbí ale nevoní skoro vůbec po zapálení.. :( A s knížkama to mám stejně, já čtu Žert do školy a skripta ke zkouškám. Držím palce ať máš za chvilku BP zvládlou:*

      Vymazat
  3. Nesnáším podzim! ani zima ani teplo... Ať už je konečně zima, všechno voní ledem, krákají vrány a je furt tma prosvícená vánočními světýlky! to je božstvo!
    Když to vezmu bod po bodu =D
    1. NIKDY! Čaj se pije jen když su nemocná... to máš takový ty pospojované dálnice z dětství =D Takže když piju čaj = jsem nemocná =D
    2. Nosím celý rok =D Vernku 39 stupnu? pche já jdu spát v teplých ponožkách =D A 5 párů? No Teruš slabota, mám asi 20 =D
    3. To je základ po celý rok!!! Já zase neposlouchám to co hrají v rádiích! Rádio v práci, doma neznámé =D
    4. Tady se poprvé shodnem =D Jakmile to padne pod 15 stupňů, otevírám giga krabicu a pálím a pálím... P.S. Maj tam hov... byla jsem tam 2x, před zbožím a po zboží a došlo jim jedno velký prd a ani jim nedošel letošní halloween natož ten loňskej! Orlí je hlavní centrum yankee =)
    5. Mě běžel i přes léto seroš =D Ale teď konečně KONEČNĚ! (důraz víš co =D) vyšel Bron|||Broen!! Hurá!
    6. Omalovánky super, ale nemůžu to dělat u bedny, pže nemám dost vysoký stůl a v kuchyni mě to neba =D ach ty dilemata =D
    7. Tak vana mě bere zase jen v létě =D Jsem asi divná =D
    8. Můj muž o mě nedávno prohlásil, že jsem až nechutně družná... takže já bych asi měla polevit =D Řekl to proto, že jsem při odchodu z klubu sbalila dvě holky a pak s námi pařily celou noc... neznala jsem je a ony mě, ony šli do klubu odkud já odcházela a takhle to dopadlo =D
    9. Neee koupák neee
    10. Bohužel.... bohužel =( Ale už se to pomalu rýsuje na něco štěkacího =P

    Takže tak =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, už se těším až pohladím labradoří mimčo a holt všichni nemůžeme mít rádi to stejné, aspoň se seriálama, voskama, kamarádama a ponožkama se shodneme :D a dokoupím další ponožtičky, neboj! :D

      Vymazat
  4. Tak včera jsem tam byla znovu a už jim.došlo víc zboží... Starou halloweenskou kolekci prostě nemaj.a z nové mají prosím pěkně 1 vůni SLOVY JEDNU ... A to si zase nedělám prču a je to ten černej smradlavej jen v jiným přebalu, takže tak =D
    P.s. tajně doufám, že to začne štěkat na moje narozeniny, když svátek nic =D ale kdo ví

    OdpovědětVymazat