pondělí 13. dubna 2015

Jak a proč vznikl tento blog

Už na základní škole mě bavilo psát slohy, dokonce jsem skládala básničky o životě, o lásce a k narozeninám členům rodiny. Handmade dárky v podobě přáníček a jiných drobností je úděl chudých studentů před osmnáctkou zvlášť, pokud máte početnou rodinu a u nás se vždycky umělecká tvorba i kreativita cenila. Jako malé jsme totiž museli zpívat, recitovat a tančit prarodičům, kteří hrdě tleskali a nenechali si ujít jediné veřejné vystoupení. S hrdostí vystavovali keramikové paskvily, výkresy a jiné ručně dělaní dárečky a rádi se chlubily před sousedy, jak mají šikovné vnučky.

Dalším mezníkem bylo, když jsem v roce 2012 začala pravidelně číst blogy. Dostala jsem se k tomu úplně náhodou, když jsem si hledala recenzi na nějaký určitý produkt. Narazila jsem na blog Lady´s make-up bag, kde jsem projela snad všechny články a s radostí se vracela zpátky. (Bohužel je blog delší dobu aktualizován.) A tím se ve mně zrodila vášeň pro kosmetiku a musela jsem mít každý druhý produkt, který jsem tam viděla. Polovina výplaty z brigád padla na vychvalované produkty a objevila jsem (a zamilovala si) dekorativku alverde, kterou jsem do té doby úspěšně ignorovala. Spustilo to můj zájem o přírodní kosmetiku a začala jsem hledat podobné blogy. 
Díky beauty blogům jsem objevila i některé life blogy, i když se přiznám, že pravidelně čtu jen asi 3. Po určité době a schraňování kosmetiky jsem se chtěla stát beauty blogerkou, dokonce jsem nafotila i mnoho fotek své tehdejší kosmetiky a sepsala pár článků. Proč jsem se jí nestala a co mě od toho odrazovalo, vám napíšu někdy příště.

(zdroj)

Minulý rok jsem narazila na blog Domči (Pelíšek písmenek) a začala jsem ji sledovat na instagramu a staly se z nás kamarádky. Mluvily jsme spolu o tom, že bych si také chtěla založit blog, ale nikdy jsem se k tomu nedokopala. No jo, holt chronický odkladač čehokoliv na později. V loňském listopadu uspořádala Domča blogosraz, což bylo mé první osobní setkání s blogerkami. Měla jsem strach, že jako neblogerka nezapadnu, ale naštěstí to dopadlo parádně a po půl dni jsem se cítila jako mezi kamarádkami. Mohla jsem zde poznat Claire, Peťu, Clarku a Markét a díky tomu najít zase nové blogy, o kterých jsem předtím neměla tušení. 

Schodová fotka od Clarky :)
Setkání bylo úžasné, holky jsou skvělé a ještě více mě navnadily k tomu, abych začala psát. A tak jsem začala, ale do šuplíků. Udělala jsem si v počítači složku a do ní psala a psala. Doteď v ní mám články v různé fázi rozpracovanosti a pochází odtud i první 4 články, které jsem už pouze dopsala a poupravila. Proč jsem takou dobu otálela se zveřejněním? Bála jsem se. I přes ujišťování kamarádek, že to vážně budou číst, jsem se bála, že to nebude nikoho zajímat, bála jsem se haterů a negativních názorů zkušených blogerek. Ať chci nebo ne, záleží mi na tom, co si o mně myslí ostatní a beru si to k srdci. Jo a taky mi občas pokulhává gramatika… Ono je těžké jít s kůží na trh, když je přehlcený mnohem kvalitnějšími a zajetějšími oblíbenými kousky. Neměla jsem ani název, ani design a vždycky do toho něco přišlo (Vánoce, zkouškové, oslavy narozenin, bakalářka, Velikonoce,… ). No a jednou jsem se probudila, na státnice se mi učit nechtělo, bakalářka už byla odevzdaná, štěňátka, která jsem denně venčila, měla nový domov a já nějak nevěděla, co dělat. A tak jsem si řekla, že je ideální den na založení blogu. Splácala jsem na koleni design (ještě se bude trochu měnit), nějak mě napadlo jméno „Za růžovým sklem“, ale pak jsem dělala logo a nějak jsem u toho přemýšlela nad vším možným (snílkovská klasika) a po chvíli jsem si všimla, že v uloženém souboru je místo skla zrcadlo… No a už mi to tak nějak zůstalo. :) A přišlo to právě včas, protože mě pár dní po vytvoření blogu mě čekal můj druhý sraz blogerek a tentokrát jsem mohla jet jako sice začínající, ale oficiální blogerka. Mimochodem druhý blogosraz se konal v sobotu a byl také úžasný a díky Claire jsem měla tu čest poznat S., Lišku, An., eMku & Enku, Martinu Elegant a Tuttobene. Když jsem za nimi jela do Olomouce, byla ve mně malá dušička, ale po seznámení a povídání u kávičky to ze mě spadlo a den jsem si parádně užila. Můžete kouknout na pár fotek třeba k elegantní Martince. :)

Kauf blogosrazu: roztomilá krabka za hubičku (foto by Claire)

No a tak mě tady máte… blogerku v plenkách, která ještě ani nemá vyhraněný přesný směr, kterým se vydá. Bojuju s průměrností a bojovala jsem i sama se sebou. Ale nad sebou jsem vyhrála a blog nakonec založila. Momentálně bych se přirovnala k uhlíku a do vybroušeného diamantu to bude ještě nějakou tu chvíli trvat. Ale každý jednou začínal, a i když to nebude jednoduchá cesta, třeba jednou dosáhnu alespoň poloviny kvalit mých oblíbených blogerek. 

Mějte fajn den. :)

Terez

17 komentářů:

  1. Je dobře, žes ho založila. ;)
    A vybrousíš se, neboj.

    OdpovědětVymazat
  2. Nebojuj... Neboj se... Buď svá... Buď pozitivní a pozitivismus se ti vrátí... Hateři byli a jsou a vždycky budou, ale musíš se nad tím povznést... Zasmát se ;-) nepřemýšlej moc nad tím, co si o tobě druzí myslí... Prostě žij a to přenes na blog... Věř mi, byla jsem to samý co ty a od té doby co uvažuju takhle, tak mi přijde, že je kolem mě mnohem víc pozitivních a dobře naladěných lidí =)

    OdpovědětVymazat
  3. Ve tvém mladém věku je ta nejistota normální. Jak píše Tess, buď pozitivní! Uvidíš, že se radost a úspěch dostaví. Ten je vlastně už zde, protože jsi už začala.

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit! :)) I ty se měj krásně Marti. :)

      Vymazat
  4. Terko, sloh Ti jde parádně, byla by škoda toho nevyužít a kde jinde než na blogu:-) moc ráda jsem Tě poznala a doufám, že nezůstane jen u toho jednoho setkání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá :) Také jsem tě moc ráda poznala a budu se těšít na příště! v Praze nebo v Brně! :)))

      Vymazat
  5. Jen piš, jde ti to výborně! Hlavně si neber příklad ze mě, já vypotím jeden článek za měsíc :o))
    A někdy brzy pa!! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lepší jednou za měsíc, než vůbec. Budu psát, akorát teď před státnicemi né tak často. státnicuji za měsíc a půl a hodlám se zavřít do knihovny a nvylézat! :)) Jojo, brzy pa! :)

      Vymazat
  6. tohle na blogovani miluju, to seznamovani s lidma a objevovani dalsich a dalsich blogu :)

    Soutez o prednabitou kartu do HM za 1 000 Kc ;)
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  7. Přeji Ti hodně štěstí v blogování :-).
    Zvu vás všechny na giveaway, ve které můžete vyhrát úžasné sérum na řasy určené pro zhuštění, prodloužení a větší objem řas :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Teri, ať Tě blogování baví, je to pro Tebe zábava a potěšení a poznáš díky němu plno super lidí....Já jsem ráda, že jsem poznala Tebe !-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc eMi :)) Taky jsem tě ráda poznala! A doufám v další setkání!

      Vymazat